31/5/09

Θαλάσσια σλάλομ υπό προστασία




ΤΟ ΒΗΜΑ online























Η σκηνή είναι οικεία σε κατοίκους και παραθεριστές του Πόρου ενώ καταγράφεται χειμώνα - καλοκαίρι. Το ιδιωτικό ελικόπτερο της οικογένειας Θόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου καταφθάνει σε ελικοδρόμιο στην περιοχή Δρεπάνι απέναντι από το νησί όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του Drepani Water Ski Resort. Πρόκειται για το νέο παράρτημα της σχολής σκι Ρassage - έχει πάρει το όνομά της από το Πέρασμα, αναφορά στη θαλάσσια μορφολογία της εποχής- το οποίο μπορεί να καμαρώνει για διάσημους «μαθητές», όπως η κυρία Αγγελοπούλου. Τι και αν η μήκους 82 μέτρων θαλαμηγός «Αlfa Νero» της ιδίας διαθέτει δύο σκάφη με τα οποία μπορεί να οργώνει τα κύματα με τα θαλάσσια πέδιλά της; Η ίδια προτιμά να απολαμβάνει το σκι στην περιοχή με ένα από τα σκάφη της σχολής, ωστόσο δεν θα μπορούσαμε να πούμε ότι αποτελεί έναν από τους συνηθισμένους θαμώνες της. Αμέσως μόλις αρχίζει το αγαπημένο της άθλημα ανοίγουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα ραντάρ του «Αlpha Νero» ή κάποιου άλλου γιοτ της που βρίσκεται εκεί κοντά για να καταγράψουν τυχόν ανεπιθύμητους. Και αν- ό μη γένοιτο- συμβεί κάτι τέτοιο, δύο φουσκωτά εξαπολύονται από το μεγάλο σκάφος για να προστατέψουν τις ιδιωτικές στιγμές της. Και οι διάσημοι έχουν δικαίωμα να απολαύσουν τη θαλάσσια δραστηριότητά τους. Η σχολή του Πόρου που διευθύνουν ο πρώην πρωταθλητής Ευρώπης στο σλάλομ στην κατηγορία senior κ. Σωτήρης Κύπριος και η σύζυγός του Μαριάννα έχει αρκετούς φανατικούς του αθλήματος. Εκεί μεταξύ άλλων απολαμβάνουν το σκι τους ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων κ. Γιώργος Βασιλάκης, ο επιχειρηματίας κ. Βασίλης Πατέρας, ο εφοπλιστής κ. Τζώρτζης Γαβριήλκαι το αχώριστο δίδυμο Ελεάνας Κυρκιλή-Κατερίνας Τερζοπούλου, με ιστορία στα περιοδικά μόδας. 


Μία από τις σχολές που μετράει πολλά χρόνια παρουσίας στον χώρο εδρεύει στον Ναυτικό Ομιλο Βουλιαγμένης, στον Λαιμό Βουλιαγμένης.

Oι ιδοκτήτες μερικών από τις επαύλεις στο Καβούρι, στη Βουλιαγμένη και αλλού, όπως και αρκετοί οικονομικά εύρωστοι που διαμένουν στον Αστέρα Βουλιαγμένης είναι θαμώνες του Lolos Ski Center, που ανήκει στον παλαίμαχο αθλητή του σκιΘεολόγο Σταμάτη, γνωστό με το ψευδώνυμο «Λόλος». Εκεί θεάται συχνά-πυκνά να κάνει σκι η κυρία Ρόη Αποστολοπούλου, σύζυγος του διευθύνοντος συμβούλου του Ιατρικού Κέντρου κ. Βασίλη Αποστολόπουλου, η οποία καταφθάνει στον ΝΟΒ πάντοτε συνοδευόμενη από άνδρες προσωπικής ασφάλειας. Θαλάσσιο σκι στον Λαιμό κάνουν επίσης ο επιχειρηματίας κ. Γιώργος Ναθαναήλ, ο κοσμηματοπώλης κ. Αντώνης Πατέρας, και η τηλεπαρουσιάστρια κυρία Ελεονώρα Μελέτη . 

Οι ήσυχες θάλασσες στο Πόρτο Χέλι, όπου οι επαύλεις ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια, ευνοούν το άθλημα του σκι. Στο κολπάκι της περιοχής Βερβερόντα εδράζει το Ververoda Lake Water Ski Center υπό τη διεύθυνση του πρώην προπονητή της εθνικής ομάδας Δημήτρη Κουρούνη και της συζύγου του Πατρίτσια . Εκεί ξεκίνησαν κάνοντας διπλό στην μπάρα και τώρα σκίζουν τα νερά, μεταξύ άλλων, το ζεύγος Γιάννη και Φανής Σαραντοπούλου των κατασκευαστικών επιχειρήσεων, η κυρία Αννούσκα Ραφαήλτο γένος Σβαρόφσκι, η κυρία Μιράντα Πατέρα-Νίκα, ξαδέρφη του εφοπλιστή κ. Νίκου Πατέρα , και ο κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας. Εκεί, τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπάζιλ Γουλανδρής μύησε τον γιο του στο άθλημα από την τρυφερή ηλικία των δυόμισι ετών. 

Το αγωνιστικό σκι, τέλος, ανθεί στην ειδυλλιακή τοποθεσία του Καϊάφα, όπου ο Γιάννης Χρυσοστομίδης και ο Βαγγέλης Μπακιρτζόγλου διατηρούν τη σχολή Flaba Water Sports Center. Σε ιδανικές συνθήκες για «hi end», όπως ονομάζεται, σκι έχουν θεαθεί να απολαμβάνουν το άθλημα η ραδιοφωνική παραγωγός κυρία Αφροδίτη Σημίτη, η τηλεπαρουσιάστρια κυρία Βίκυ Καγιά με τον αγαπημένο της κ. Νίκο Κριθαριώτη , η κυρία Σόφη Δελούδητης οικογένειας που δραστηριοποιείται στον χώρο των επίπλων, οι επιχειρηματίες κκ. Βίκτωρ Ηλιάδης και Κυριάκος Σαράντης . Η συνέχεια επί των θαλασσών τη σεζόν που μόλις ανοίγει. 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου